Your message was sent successfully
Back

TO REQUEST

If you have other questions, you can also contact us by telephone
+31224 230 303

Activiteiten

In en rondom Schagen zijn er tal van activiteiten, wij hebben een selectie voor u gemaakt.

Een bezoek aan het Schagen is een waar feest. Er is voor ieder wat wils en er is het gehele jaar door veel te zien en te doen.  Schagen staat natuurlijk bekend om zijn regiofunctie. Daarnaast heeft Schagen een mooi en gezellig centrum met een diversiteit aan prachtige winkels, evenementen en heerlijke restaurants. Ook onze hoofdstad Amsterdam en de mooie stad Haarlem zijn vanaf Schagen makkelijk te bereiken.

Wekelijks in de zomermaanden

Westfriese Folklore

Hoe het er rond 1910 ongeveer aan toe ging in Schagen? De Westfriese donderdagen op en rondom de Markt in Schagen geven daar een leuk beeld van. Mensen uit de regio dragen de klederdracht van toen en trekken in een optocht door de stad. Een typisch Schager evenement.

De Westfriese donderdagen zijn ieder jaar in juli en augustus. Om 08:30 uur gaat het programma van start met om 10:45 de optocht door de stad.

Gratis Festival

Popweekend Schagen

Er zijn weinig grote artiesten in Nederland die nog niet hebben opgetreden tijdens Popweekend in Schagen. In 2019 werd de show bijvoorbeeld gestolen door Suzan & Freek, Danny de Munk en de Dirty Daddies. Tijdens dit tweedaagse volksfeest, dit keer op 1 en 2 augustus 2020, staat de hele Schager Markt bomvol met mensen die van gezelligheid houden.

Meer info op de Facebook-pagina van Popweekend.

Theater

Markt18

Op zoek naar een leuk avondje uit in Schagen? Markt18 is niet voor niets een cultuurhuis. Iedere week is er wel wat te beleven: van theater naar ballet en van muziek naar kunst.  In dit pand is ook onder meer een bibliotheek te vinden.

Voor de agenda: www.markt18.nl

Museum in Schagen

Vreeburg

Een paar stapjes terug in de tijd: het Museum Vreeburg, een in oude stijl gerestaureerde zeventiende eeuwse stadsboerderij. Er is van alles te zien uit oude Schager tijden: boerenkamers, klederdrachten, kanten kappen en werktuigen van weleer.

Geopend: half april t/m oktober, woensdag t/m zaterdag 13:30-16:30 uur, in juli en augustus ook op zondag en op Westfriese donderdagen van 9:30-16:30 uur. Meer info: museumvreeburg.nl

Dierentuin

Landgoed Hoenderdaell

Van papegaaien tot leeuwen en van maki’s tot beren. Hoenderdaell in Anna Paulowna, een plaats vijftien minuten rijden van Schagen, is een veelzijdig dierenpark. Er zijn iedere dag verschillende activiteiten zoals vogeldemonstraties en een jaagsimulator.

Geopend: Elke dag van 9:30-17:30 uur, behalve 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Meer info: www.hoenderdaell.nl