Omgeving

Omgeving van Schagen

Schagen en haar omgeving bieden voor ieder wat wils

Stad

Schagen

Schagen is een gemoedelijke Noord-Hollandse marktstad met 46.528 inwoners en heeft een rijke historie die zichtbaar is in de binnenstad. De gemeente bevindt zich in het noordwesten van West Friesland en het grootste deel ligt binnen de Westfriese Omringdijk. Boutique Hotel Marktstad bevindt zich aan de Markt, midden in het centrum van Schagen

Zee

Strand

In de directe omgeving van boutique hotel Marktstad bevinden zich de stranden Callantsoog (10km), Petten (12km), Groote Keten (12km) en Sint Maartensee (9km). Daarnaast liggen andere kustgebieden zoals Schoorl (13,8km) en Bergen aan Zee (22km) ook dichtbij.

Dorp

Callantsoog

Het prachtige witte strand van Callantsoog staat bekend als een van de oudste en mooiste badplaatsen van Nederland. In de zomer komen hier veel internationale toeristen uit Duitsland, België en Frankrijk vertoeven. Het is een schoon en veilig strand dat op slechts 12 minuten rijden ligt van boutique Hotel Marktstad. Het strand is van alle gemakken voorzien en is het hele jaar door geopend.

Provincie

West friesland

De regio rond Schagen, Hoorn en Enkhuizen in Noord-Holland heet West-Friesland en er wonen West Friezen. De regio is volledig omringd door de Westfriese Omringdijk. In West Friesland bevinden zich veel historische V.O.C. steden en staan de vele pittoreske dorpen vol met monumenten, kerken en gerestaureerde stolpboerderijen.

Hoofdstad van Nederland

Amsterdam

Op slechts 55 minuten rijden van boutique Hotel Marktstad bevindt zich Amsterdam. Maak een rondvaart door de grachten, wandel door Het Vondelpark of winkel in de oude binnenstad van Amsterdam. Om je te helpen met het plannen van een bezoek aan de prachtstad Amsterdam in combinatie met je verblijf in boutique Hotel Marktstad staat onze receptie je graag te woord.

provincie

Noord holland

De provincie Noord-Holland is 4000 vierkante kilometer groot, telt 2,8 miljoen inwoners en bestaat uit 47 gemeenten. Van Texel tot Amsterdam, van Schagen tot Enkhuizen. Noord-Holland heeft prachtige natuurgebieden en veel badplaatsen met mooie zandstranden.

De kaas stad van Nederland

Alkmaar

Ontdek de stad Alkmaar met haar monumentale panden, hofjes en groot winkelaanbod tijdens je verblijf in boutique Hotel Marktstad. De stad Alkmaar (20km) staat bekend als "de kaasstad". Van begin april tot eind september vindt hier wekelijks een traditionele kaasmarkt plaats.

5% korting!

Boek nu op onze website en ontvang 5% korting.