Wat is er te doen in schagen en omgeving?

Activiteiten

In en rondom Schagen zijn er tal van activiteiten, wij hebben een selectie voor u gemaakt.

Volg een van de vele fietsroutes

Fietsen in Schagen en omgeving.

Noord-Holland: een door water omringde provincie waarvan de hoofdstad voor een deel van Nederland nog steeds een raadsel is. De één kent het van de Westfriese folklore, de Texelse Skuumkoppe, of de Alkmaarse kaasmarkt, de ander van de lang uitgestrekte kustplaatsen. Volg een van de fietsroutes langs de vele karakteristieke dorpjes, historische locaties, eeuwenoude dijken, open landschappen, tulpenvelden, de Westfriese Omringdijk of bezoek een van de vele molens die West Friesland rijk is. De Kop van Noord-Holland biedt vele verrassende en mooie fietsroutes.

De mooiste wandelroute van Benelux

Wandelen rondom Schagen

Wandel door de stad, in de duinen, langs het strand of door de natuurgebieden van Schagen en omgeving. Ook is er voor de echte wandelliefhebbers een wandelroute over de Westfriese Omringdijk. Dit nieuwe streekpad (150km) over de iconische Omringdijk is een van de mooiste wandelroutes van de Benelux en onderdeel van Wandelnet.  Het streekpad voert u onder meer langs het water tussen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik en over de dijk gedeelten via Kolhorn, Schagen, Eenigenburg, Koedijk, Alkmaar en Ursem weer richting Hoorn. Benieuwd hoe u deze wandelroute kunt combineren met een verblijf bij boutique Hotel Marktstad? Onze receptionistes staan u graag te woord. 

Ga een lekker dagje shoppen

Winkelen in Schagen

Winkelen in een van de mooiste stadscentra van Nederland? Ga erop uit en shop u raak in Schagen, het winkelwalhalla van Noord-Holland. Vanuit Boutique Hotel Marktstad loopt u direct de binnenstad in. Ontdek de vele winkels aan de Markt, Nieuwstraat, De Gedempte Gracht, Molenstraat, Langestraat en meer. Ook bij wat minder weer is Schagen bij uitstek de plek om te winkelen. Het overdekte Makado Centrum biedt namelijk gezellige winkels, gratis parkeerplaatsen en is 7 dagen per week geopend. Na het shoppen strijkt u natuurlijk neer in ons gezellige Grand Cafe De Ooievaar. Daar geniet u van een welverdiend drankje, borrel, lunch of diner.

Geniet in het zand

Strand van Schagen

Binnen 12 minuten rijden bevindt u zich al op een van de prachtigste stranden van Noord-Holland, namelijk: Callantsoog. Een heerlijke plek om uit te waaien of te ontspannen aan de kust. Naast Callantsoog zijn de stranden van Petten, Groote Keeten en Sint Maartenszee ook een aanrader om te bezoeken. TIP: Wij verhuren (beperkt aantal) elektrische fietsen waarmee u snel naar het strand kunt rijden.  

De West Friese natuur

Natuurgebieden rondom Schagen

Ontdek de natuur tijdens een prachtige wandeling of fietstocht. Geniet van de bloeiende bollenvelden, de heuvelachtige duinlandschappen of de groene bossen die de omgeving van Schagen te bieden heeft. Naast wandelen of fietsen is het ook mogelijk om per boot Schagen en de omgeving van West Friesland te ontdekken. Vaar met een kano, sloep of fluisterboot door polders die rijk zijn aan flora en fauna. In de natuurgebieden rondom Hotel Marktstad valt genoeg te beleven. Benieuwd wat alle mogelijkheden zijn? Onze receptionistes vertellen u graag meer.

Laat u inspireren

Cultuur van Schagen

Historische gebouwen kenmerken de stad Schagen. Een gemoedelijke stad aan de westkant van de Westfriese Omringdijk. Schagen staat bekend om haar rijke cultuur met de Westfriese Folklore, het Schager Slot en de bekende jaarlijkse Veemarkt tijdens Paasvee. In Schagen kan de cultuurliefhebber ook een bezoek brengen aan het rijtuigmuseum Vreeburg of het automuseum Schagen. Zin in ontspanning? Boek in combinatie met uw verblijf in boutique Hotel Marktstad een voorstelling in Theater Scagon of ga naar de film bij bioscoop Kinepolis.

Conditie op peil houden

Sporten in Schagen

Bewegen maakt gezonder en gelukkiger. In de omgeving van Schagen staat sporten dan ook hoog in het vaandel. naast sportactiviteiten, zoals wandelen en fietsen in de natuur en duingebieden van Schagen en omstreken, is het ook mogelijk om op een van de vele stranden te sporten. Neem kitesurflessen op het strand of ga onder begeleiding een stuk open zee zwemmen.

Blijft u liever in het hotel? In boutique Hotel Marktstad beschikken wij over een uitgebreide fitness faciliteit waar u als sportieveling kunt trainen of uw lichaam kunt onderhouden.

5% korting!

Boek nu op onze website en ontvang 5% korting.